Ridiamo na Zvokih mladosti v Coroninijevem dvorcu

Anja Šinigoj, Neža Vasle, Luka Juteršek, Tine Bec in Jaka Mihelač so vokalisti in instrumentalisti, ki sestavljajo skupino Ridiamo. Člani skupine so po statusu še študenti, po nastopu in izvedbi sodeč pa pravi profesionalci. V to so prepričali s koncertom v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici, ki je sodil v cikel Zvoki mladosti v organizaciji Glasbene šole Nova Gorica.

Skupina Ridiamo ni običajna skupina, saj združuje pet vokalistov, od tega sta 2 tenorista, trije pa zasedajo ostale glasove, poleg tega igrajo na klavir, kitaro in violino ter vse to spretno prepletajo med sabo, tako da je na odru vedno veliko zanimivega dogajanja.

Za ime Ridiamo so se člani odločili po napitnici Ridiamo, cantiamo Gioacchina Rossinija, ki je nekakšen prepoznaven znak skupine, s katerim vedno zaključijo svoje koncerte. Ridiamo pomeni ‘smejmo se’ in resnično člane skupine na odru povezuje izrazita pozitivna energija, sproščenost v pevski drži in medsebojno interpretativno zaupanje. V prvi vrsti bi jim lahko pripisali dober okus za izbor glasbe, vendar je treba pred tem poudariti, da so predvsem dobri pevci, ki imajo gibke in izdelane glasove.

Čestitke za koncert poln lepih trenutkov.

 

Zahvaljujemo se Občini Šempeter – Vrtojba za podporo pri organizaciji cikla Zvoki mladosti.

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)