Zima, zima bela … bo zagotovo odletela

DSC_5057Učenci oddelkov Glasbene pripravnice so 15. februarja nastopili na letnem nastopu z naslovom Zima, zima bela … Kot režiserka in organizatorka se je pod dogodek podpisala Patricija Rutar Valič. Da pa so na koncertu nastopili številni mladi gostje in da so najmlajši bodoči glasbeniki Glasbene šole Nova Gorica tako lepo odpeli svoje pesmice, pa gre zahvala mentorski ekipi, ki je sodelovala in sooblikovala ta prisrčen glasbeni večer. Čestitke tudi vsem nastopajočim.

DSC_5029DSC_5033Profesorji glasbene teorije in oddelka pripravnice Alenka Peric, Andraž Lasič in Patricija Rutar Valič so najmlajše učenke in učence šole združili v zbor, ki je zapel številne pesmice na temo zime; Ledene sveče, Bele snežinke, Mrzolin, Kaj delajo živali pozimi, Zimska restavracija, je bilo le nekaj naslovov pesmi, ki jih je zborček zapel. Klavirsko spremljavo sta za mnoge zborovske pesmi, ki so jih našli v Cicibanih napisala profesorja Andraž Lasič in Pavel Pahor, ki je zbor tudi spremljal na klavir. Tako je bilo veliko prav na novo napisanih in prvič slišanih skladb na tem večeru.

DSC_5063DSC_5058

Program sta povezovala Iva Mačus in Gašper Grm in doživeto ali pa tudi smešno pesmi, kot so Vrabčkova zimska pesem, Nagajiva zima in otrokom postavili več zimskih ugank. Za posebno popestritev pa so poskrbeli instrumentalisti; duo violončel, v sestavi Sofije Samec in Ivane Vodopivec, s harmoniko Anja Kerševan, rogist Rok Kobal in klarinetist Matic Furlan. Pri klavirju je glasbenike spremljala profesorica Aleksandra Pavlovič.

DSC_5052DSC_5037

 

 

Čeprav je bil nastop v znamenju zime, njenih radosti in tegob, pa so jo otroci, mladi glasbeniki in vsi posebni gostje s svojo razigranostjo, dobro pripravljenimi skladbami in odpetimi pesmimi, zagotovo pregnali daleč stran. Kar je tudi dokazal topel in sončen dan, ki je sledil koncertu, prav pomladno obarvan.

Čestitke tudi profesorjem; violonDSC_5028čelistki Petra Vodopivec, za harmoniko Jani Šatej, Milošu Rijavcu profesorju oddelka trobil in klarinetistu Aleksandru Miklavcu.  Posebna zahvala pa gre tudi Vrtcu Nova Gorica, enoti JPS in gospe Martini Madon za čudovite likovne dekoracije, ki so pričarale lepoto zimske idile in privaljičnosti.

Na voljo je tudi videoposnetek nastopa:

 

(Skupno 623 obiskov, današnjih obiskov 1)