Eva Faganelj in Komorni godalni orkester AG za začetek cikla Zvoki mladosti

Koncertni cikel Zvoki mladosti, ki ga organizira Glasbena šola Nova Gorica, je v septembru vstopil v novo, peto sezono. Uvodni koncert je nastal v sodelovanju s Festivalom Kogojevi dnevi.

Na koncertu je nastopil Komorni godalni orkester Akademije za glasbo Ljubljana, ki ga umetniško usmerja violinist in koncertni mojster Orkestra Slovenske filharmonije, Janez Podlesek. Kot solistka in posebna gostja koncerta je zaigrala nadarjena domača flavtistka, trinajstletna Eva Faganelj (prof. Armando Mariutti) iz Šempetra pri Gorici.

Za nastop v Novi Gorici je umetniški vodja izbral zanimiv program, ki je bil blizu tako članom orkestra kot tudi mlademu poslušalstvu pa vendar je ohranjal osrednjo poanto Kogojevih dni kot festivala za sodobno glasbo. Zaigrali so Arau Afternoon slovenskega cross-over glasbenika in skladatelja Vaska Atanasovskega, Ljubljanske motive mladega študenta kompozicije Tilna Slakana,Andante Wolfganga Amadeusa Mozarta in suito Iz Holbergovega časa norveškega skladatelja Edvarda Griega. Pri Mozartovi skladba Andante je kot solistka nastopila Eva Faganelj, ki je svojo nalogo odlično opravila in nad katero je bil tudi umetniški vodja navdušen.

Glasbeno šolo Nova Gorica in Festival Kogojevi dnevi povezuje več letno prijateljstvo, saj ju druži skupno poslanstvo – vzgajati poslušalstvo prihodnosti, ki bo imelo razvit odnos do kulture in umetnosti. Prav gotovo so takšne skupne pobude, kot je bil ta koncert, tudi pristop za doseganje zastavljenih ciljev.

 

(Skupno 351 obiskov, današnjih obiskov 1)