21. mednarodno srečanje saksofonistov v Novi Gorici

Kulturni dom Nova Gorica
Glasbeno društvo Saksofonija
Glasbena šola Nova Gorica

21. mednarodno srečanje saksofonistov Nova Gorica
Mojstrski tečaji & Festival
Nova Gorica, 3. – 8. julij 2017

Vabljeni na festival 21. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici.
Več podatkov o koncertih najdete na tej povezavi.

Koncerti so brezplačni. V primeru dežja so v Kulturnem domu Nova Gorica.

Fotografija: Matej Vidmar

V tem tednu je v Kulturnem domu Nova Gorica potekala novinarska konferenca na temo bližajočega se 21. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici. Tam je bila tudi Glasbena šola Nova Gorica.

Med tradicionalnimi uspešnimi sodelovanji, kot je partnerstvo Glasbene šole Nova Gorica, ki projekt Kulturnega doma Nova Gorica z velikim veseljem podpira že od samega začetka, tokratno novogoriško saksofonsko srečanje ponuja več novosti. Med njimi so vstop našega profesorja saksofona Boštjana Simona, ki bo v tandemu z Matjažem Drevenškom umetniško vodil dogajanje, pa tudi gostovanje newyorškega jazz saksofonista Chrisa Speeda in kreativna delavnica z Milkom Lazarjem.

Številni mladi saksofonisti z glasbene šole se bodo udeležili tega zanimivega glasbenega srečanja. Lekcije pa bodo imeli kar na Glasbeni šoli Nova Gorica, saj bo kot vsa leta svoje prostore prepustila mojstrskim tečajem, ki jih bodo vodili, poleg Boštjana Simona in Chrisa Speeda za jazz, še lavreat zadnjega Mednarodnega tekmovanja saksofonistov v Novi Gorici, Jan Gričar, ter Matjaž Drevenšek, oba za klasični saksofon.

Bogat je tudi festivalski program z brezplačnimi koncerti, na katerih bodo nastopili vsi mentorji in udeleženci, pa tudi številni gostje  in big bandi. Podrobnosti najdete na tej povezavi: FESTIVAL

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)