Večer komorne glasbe: Mojca Batič – Tea Plesničar – Ana Leban Souza

Petek, 18. januarja 2019, ob 18. uri
Coroninijev dvorec, Šempeter pri Gorici

Večer komorne glasbe

Nastopajo:
Mojca Batič – violina
Tea Plesničar – harfa
Ana Leban Souza – oboa

Program:
F. Mendelssohn-Bartholdy: Romanca, št. 37 (iz zbirke Romance brez besed)
C. Saint Saёns: Sonata za oboo in klavir, op. 166 – 1. stavek: Andantino
J.-D. Alard: Duo Brillants št. 3, op. 27 – 1. stavek
C. Saint Saёns: Fantazija za violino in harfo
J. Ibert: Deux Interludes
D. Šostakovič: Pet kratkih skladb – 1. Preludij, 4. Valček, 5. Polka
T. O’Carolan, prir. M. Magatagan: Hewlett’s Air

Mojca Batič je svojo glasbeno pot z violino začela v razredu prof. Jurija Križniča na Glasbeni šoli Nova Gorica. Leta 2017 je magistrirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu izr. prof. Monike Skalar, zadnje leto študija pa se je v okviru Erasmus študijske izmenjave izpopolnjevala na Real Conservatorio Superior de Musica v Madridu pri prof. Ani Comesañi Kotliarskayi. Najbolj je dejavna kot komorna glasbenica. Je članica Godalnega kvarteta NOVA, s katerim vodi tudi Komorni orkester NOVA. Redno sodeluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Ana Souza Leban je oboistka iz Tolmina, ki je po končanem študiju oboe na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Božu Rogelji, odšla na izpopolnjevanje v London. Na Royal College of Music London (RCM) je pod mentorstvom profesorjev: Fabiena Thouanda, Garetha Hulsa in Jane Marshall leta 2017 diplomirala. V Londonu je redno igrala v raznih simfoničnih orkestrih ter koncertirala z Duom Souza Leban-Otaka. Trenutno je v Sloveniji, kjer poučuje oboo in korepetira v glasbenih šolah v Tolminu in Idriji. Sodeluje v različnih komornih sestavih in orkestrih tako doma kot v tujini. Bila je štipendistka RCM-ja (Velika Britanija) in Ministrstva za kulturo (Slovenija).

Tea Plesničar je zaključila študij harfe na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. Rude Ravnik Kosi. Septembra 2017 je zaključila magistrski študij harfe v razredu prof. Jane Bouškove na Kraljevem konservatoriju v Bruslju, kjer je njeno izobraževanje podpiralo Ministrstvo za kulturo RS. Kot glasbenica je nastopala tako na festivalih po Sloveniji kot tudi v tujini. Njeno umetniški kredo pa povzemajo besede Thomasa Mertona: “Umetnost nam omogoča, da se sami sebe najdemo in izgubimo obenem.”

Vstopnine ni.

(Skupno 269 obiskov, današnjih obiskov 1)