1400 otrok na glasbeni pravljici Maček Muri Glasbene šole Nova Gorica v telovadnici OŠ Milojke Štrukelj

Glasbena šola Nova Gorica je v minulem šolskem letu v svoji lastni produkciji pripravila glasbeno pravljico Maček Muri. Dogodek je bil tako uspešen, da so mu takoj sledile ponovitve. Uspeh glasbene pravljice se nadaljuje tudi v tem šolskem letu. 16. novembra 2023 je v telovadnici OŠ Milojke Štrukelj 80 učencev skupaj z učitelji Glasbene šole Nova Gorica ponovno izvedlo nepozabne pesmi o mačku Muriju in muci Maci ter ostalih junakov iz izvrstnih besedil pesnika Kajetana Koviča in v uglasbitvah Jerka Novaka. Na dveh zaporednih ponovitvah je ob melodijah Mačka Murija uživalo 1400 otrok iz raznih osnovnih šol iz Mestne občine Nova Gorica, ki so do zadnjega napolnili tribune prizorišča.

Dogodivščine Mačka Murija so tej izjemno veliki množici najmlajših poslušalcev pričarali učenci Godalnega orkestra Glasbene šole Nova Gorica, ki sta ga mentorsko usmerjala Marko Kodelja in Amanda Vidic. Amanda je prijela za dirigentsko paličico in vodila to veliko zasedbo, ki jo je sestavljal tudi pevski zbor Glasbene šole Nova Gorica. Zbor pa sta za nastop pripravili mentorici Alenka Peric in Mojca Maver Podbersič.

Kot solistki sta zapeli Patricija Bizjak in Klara Pregelj (mentor Ivo Špacapan). Pripovedovala je Patricija Rutar Valič.

Da je Maček Muri postal nesmrtna legenda je leta 1984 porkbela odlična Neca Falk, ko je pesmi skupaj s svojo skupino posnela na kaseto. Maček Muri je v slikanici z ilustracijami Jelke Reichman izšel leta 1979. Priredbo glasbene pravljice za godalni orkester, zbor in soliste pa je napisal priznani slovenski skladatelj Jaka Pucihar in prav njegove note so tokrat stale na pultih vseh mladih glasbenikov in pevcev.

Dogodek je bil nepozaben za vse poslušalce in velika zahvala gre prav njim za udeležbo, posluh in pozitivno energijo, ki so jo pošiljali s tribun vsem nastopajočim. Zahvala gre osnovnim šolam, ki so odločile za obisk in omogočile učencem udeležbo na Mačku Muriju. En velik in topel hvala OŠ Milojke Štrukelj za uporabo njihovih prostorov. Nenazadnje pa hvala in iskrene čestitke nastopajočim učencem in učiteljem, substitutom in tehnikom Glasbene šole Nova Gorica. Brez skupinskega dela in skupne vere v projekt, tako ambiciozen cilj ne bi bil dosežen, sploh pa ne tako uspešno.

Maček Muri bo v petek, 24. novembra 2023, obiskal tudi OŠ Ivana Roba v Šempetru pri Gorici.

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)