Zaključni recital mezzosopranistke Sarah Podgornik

Mezzosopranistka Sarah Podgornik je ob zaključku šole solopetja na Glasbeni šoli Nova Gorica pripravila recital, na katerega je povabila vrsto posebnih gostov. Tako smo lahko poslušali številne samospeve, arije in duete iz oper ter pesmi popularne glasbe in slovenske zimzelene.

Njen mentor, Vladimir Čadež, se je pojavil v vlogi organista, čembalista, moderatorja in nenazadnje je z njo tudi zapel. Sicer pa je za klavirsko spremljavo poskrbela Barbara Mačkić.

Za večjo razgibanost večera, je Sarah zapela v duetih s sošolci, tenoristom Enejem Ljubičem Šinigojem in Julijo Polanc, ki je zapela tudi kot solistka. Med posebnimi gosti sta bila še njena sestra, kitaristka Larisa Podgornik in Quercus oktet, s katerim Sarah tudi poje.

Program je v prvem, uradnem delu, vseboval tehtne in zahtevne skladbe iz različnih slogovnih obdobji, od baroka pa vse do glasbe romantike in zgodnjega 20. stoletja. Zazveneli so tako romantični samospevi iz nemške tradicije Lieda, do arij iz baročnih in klasicističnih oper in italijanskega belcanta. Za konec pa so bile na sporedu še priljubljene, kot so pop uspešnica Million Reasons Lady Gaga, Dan ljubezni in Con te partiro. Sarah je opravila s tem nastopom zaključni izpit in obenem pripravila prijeten večer napolnjen s toplimi čustvi in veseljem.

Čestitke Sarah in vsem njenim gostom!

(Skupno 499 obiskov, današnjih obiskov 1)