Bojan Glavina nemirni vrelec glasbenega ustvarjanja

Sredi aprila je na Glasbeni šoli Postojna aktiv učiteljev flavte, kljunaste flavte, oboe in fagota Zveze primorskih glasbenih šol v sodelovanju s skladateljem, pianistom in pedagogom Bojanom Glavino priredil zanimiv seminar z naslovom Flavta v skladbah Bojana Glavine.

Seminarja se je udeležilo 23 učencev in učenk iz sedmih primorskih glasbenih šol, in sicer iz Postojne, Sežane, Ilirske Bistrice, Tolmina, Ajdovščine in Nove Gorice. Z novogoriške Glasbene šole se je prijavilo šest flavtistk: Neža Hauptman in Melisa Tomšič iz razreda Ane Černic, Eva Faganelj učitelja Armanda Mariuttija ter Sara Škvarč, Lucija Vodopivec in Ivana Marussi, ki obiskujejo razred Doris Kodelja.

 

 

 

 

 

 

Bojan Glavina je ob vsaki izvedbi svoje skladbe predstavil njeno vsebino, se dotaknil vprašanja glasbenega stavka in ustvarjanja na sploh ter pri tem strokovne komentarje podkrepil z mnogimi zgodbami, ki stojijo za vsakim ustvarjalnim procesom in glasbi. Posebej za to priložnost je napisal tudi noviteto, Mali ZOO, niz desetih krajših skladb. Pri praizvedbi tega dela je k izvajanju pristopila tudi oboistka Anamarija Vuga iz razreda Andreje Konjedic Lenardič z Glasbene šole Nova Gorica.

(Skupno 283 obiskov, današnjih obiskov 1)