EMONA 2018 – 4. mednarodno tekmovanje mladih pihalcev Ljubljana

EMONA – mednarodno tekmovanje namenjeno mladim pihalcem štiri sezone zapored organizira Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana. Za strokovnost in objektivnost ocenjevanja je poskrbela sedemčlanska mednarodna žirija, ki ji je predsedoval slovenski skladatelj in univerzitetni profesor Dušan Bavdek. V močni domači in mednarodni konkurenci je pet učenk in učencev z Glasbene šole Nova Gorica doseglo visoke rezultate.

Čestitamo Evi Faganelj, Maticu Furlanu, Ivani Marussi, Neži Hauptman in Melisi Tomšič za dosežen uspeh. Čestitke in zahvale gredo tudi njihovih mentorjev, korepetitorjema in staršem.

Rezultati …

Tekmovanje je razdeljeno na pet starostnih kategorij, od tega sta prvi dve razdeljeni tudi na pihalo (flavta, klarinet, saksofon). Pri treh višjih pa glasbeniki tekmujejo v enotni kategoriji vseh glasbil. V prvi kategoriji je tekmovalo 67 glasbenikov, v drugi 49, v tretji se je pomerilo 36 pihalcev in v četrti 41. V peto, umetniško kategorijo pa je bilo udeleženih 39 tekmovalcev.

Med žiranti so mendarodno uveljavljeni koncertanti in ugledni profesorji z različnih evropskih akademij; hrvaška flavtistka Ana Domančić Krstulović in avstrijski flavtist Hansgeorg Schmeiser, izraelska klarinetistka Shirley Brill in srbski klarinetist Ognjen Popović, poljska saksofonistka Alicja Wołyńczyk in nemški saksofonist Jan Schulte-Bunert.

Rezultati 4. mednarodnega tekmovanje mladih pihalcev EMONA 2018, Ljubljana

Eva Faganelj, flavta / 94,43 / SREBRNA PLAKETA / kategorija II.
Klavirska spremljava: Miha Štokelj
Mentorica: Armando Mariutti

Matic Furlan, klarinet / 93,57 / SREBRNA PLAKETA / kategorija I.
Klavirska spremljava: Ingrid Mačus
Mentorica: Aleksander Miklavec

Ivana Marussi, flavta / 92,29 / SREBRNA PLAKETA / kategorija I.
Klavirska spremljava: Ingrid Mačus
Mentorica: Doris Kodelja

Neža Hauptman, flavta / 90,43 / SREBRNA PLAKETA / kategorija I.
Klavirska spremljava: Ingrid Mačus
Mentorica: Ana Černic

Melisa Tomšič, flavta / 89,57 / BRONASTA PLAKETA / kategorija I.
Klavirska spremljava: Ingrid Mačus
Mentorica: Ana Černic

Na fotografijah Matic Furlan, Eva Faganelj in Ivana Marussi. Matic v pričakovanju svojega nastopa na tekmovanju EMONA, Eva in Ivana pa na slavnostnih koncertih šole.

 

 

 

(Skupno 443 obiskov, današnjih obiskov 1)