Sprejem najboljših učencev osnovnih šol in Glasbene šole v Mestni občini Nova Gorica ter Občini Šempeter-Vrtojba

Župan Mestne občine Nova Gorica, Matej Arčon, je 8. junija v veliki dvorani novogoriške mestne hiše sprejel učence iz vseh osnovnih šol v občini ter Glasbene šole Nova Gorica, ki so s svojo delavnostjo in vztrajnostjo dosegli posebne rezultate na kateremkoli področju v osnovni šoli ter na državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih.
Foto: Mateja Pelikan

Na sprejem je bilo povabljenih 50 najboljših učencev zadnjega razreda v posamezni šoli in glasbeni šoli. Kulturni program, ki je spremljal sprejem, so oblikovali učenci  nadstandardnega programa jazz petja Glasbene šole Nova Gorica, ki ga vodi prof. Ivo Špacapan. Nastopile so Nina Sirk, Eva Šinigoj in Maruša Kos, ki so se mladim predstavile z lastnimi avtorskimi skladbami. Na klaviaturah jih je spremljal Blaž Pahor.

Foto: Tomaž Nemec

Župan Občine Šempeter-Vrtojba, Milan Turk, pa je priznanja 31 najboljšim učencem zadnjih razredov Osnovne šole Ivana Roba Šempeter pri Gorici in Glasbene šole Nova Gorica podelil na sprejemu, ki je potekal 12. junija v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici.

Glasbeno šolo Nova Gorica ter podružnično šolo v Šempetru pri Gorici obiskuje preko 620 otrok. Veseli in ponosni smo, da je med izbranimi najboljšimi učenci z obeh občin veliko število mladih, ki so tudi učenci Glasbene šole Nova Gorica.

Vsem učencem čestitamo in se skupaj z njimi veselimo njihovih uspehov. Želimo jim prijetne poletne počitnice in uspešno pot naprej.

Glasbena šola Nova Gorica

Foto: Mateja Pelikan

(Skupno 474 obiskov, današnjih obiskov 1)