Srečanje flavtistov goriških glasbenih šol

V aprilu so se na Glasbeni šoli Nova Gorica na posebnem srečanju družili flavtisti vseh goriških glasbenih šol tako s slovenske kot z italijanske strani. Skupaj so pripravili koncert, na katerem so se predstavili mnogi učenci flavte. Srečanje je Glasbena šola Nova Gorica izpeljala drugič. Zamisel za to je lani podala profesorica flavte Ana Černic. Uspešna izvedba in pozitiven odziv na dogodek s preteklega leta je Glasbeno šolo Nova Gorica spodbudil k ponovitvi. Osrednji namen srečanja je omogočiti stik s kolegi flavtisti, ki prihajajo z domačega okolja in so vključeni v druge šole.

Več kot 30 flavtistk in flavtistov različnih stopenj znanja in starosti je zaigralo v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica. Posebna odlika tega dogodka je povezovanje dveh nacionalnosti s pomočjo glasbe, ki je zagotovo prebujala v glasbenikih, profesorjih in številnih poslušalcih na koncertu pozitivna čustva. Torej je presegala tako kulturne kot jezikovne meje.

K prijetnemu druženju in izvedbi dogodka so prispevali zgledno pripravljeni nastopi glasbenikov z Glasbene matice Gorica, Slovenskega centra za glasbeno vzgojo Emil Komel Gorica, Mednarodnega kulturnega društva Arsatelier, Glasbene šole Moš, Nižje srednje šole Locchi – glasbeni oddelek,  Šole glasbe in umetnosti Ozlinka, Godbeniških šol PO Brda in Vogrsko pa tudi Glasbene šole Nova Gorica.

Za spodbudo in zahvalo so vsi aktivno vključeni profesorji v izvedbo dogodka (Fabio Devetak, Iris Risegari, Daniela Brussolo, Alessandro Vigolo, Armando Mariutti, Matic Mikola, Doris Kodelja, Jasna Živec in Ana Černic) dobili priznanja, ki pa je simboliziralo tudi vabilo na ponovno srečanje v naslednjem letu.

Čestitke vsem nastopajočim: Nena Blažič, Lara Pahor, Tijana Valentinčič, Lucija Nemec, Ilaria La vena, Sofia Oratietti, Sebastjan Kranjc, Žana Šuligoj, Nina Makarovič, Klaea Vulič, Živa Pahor, Davide Ostinelli, Janina Marušič, Jasna Brecelj, Andreja Bensa, Jana Lavrenčič, Chiara Baccino, Giada Esposito, Ivana Marussi, Kristi Mladovan, Neža Hauptman, Vera Capovilla, Marco Nicolo Renzulli, Giorgia Romeo, Davide Simionato, Chiara Zagato, Ivana Gerin, Eva Faganelj, Katarina Lozar in Ema Gregorič.

Topla zahvala korepetitorjem: Miha Štokelj, Eva Dolinšek, Anita Persoglia in Aleksandra Pavlovič.

(Skupno 465 obiskov, današnjih obiskov 1)