Glasbena šola Nova Gorica na eno-gastronomskem dogodku v Gorici

Glasbena šola Nova Gorica je skupaj s Slovenskim centrom za glasbeno vzgojo Emil Komel Gorica in z Glasbeno matico Gorica sodelovala na koncertu, ki je sodil v program eno-gastronomskega dogodka v organizaciji Društva Autoktona iz Gorice. Zanimivo kulturno-kulinarično pobudo, ki je podprla tudi Občina Gorica, je potekal med 2. in 5. decembrom v Palači De Grazia v Gorici.

V nedeljo, 4. decembra, so mladi glasbeniki z glasbenih šol iz Nove Gorice in Gorice ter vokalna skupina Musical Mind(s) Ensemble nastopili na prireditvi ‘Glasbeno popoldne’. Z Glasbene šole Nova Gorica je nastopila sopranistka Rebeka Pregelj, ki obiskuje razred solopetja pri prof. Marjetki Luznik. Pri klavirju jo je spremljala prof. Andreja Konjedic Lenardič. Na koncertu, ki je potekal v sugestivnem plemiškem salonu v palači De Grazia, je mlada sopranistka zapela štiri globoko izpovedne skladbe iz različnih časovnih obdobji. Njen nastop je obsegal Quia respexit, odlomek iz kantate Johanna Sebastiana Bacha, priljubljeno arijo Voi che sapete iz opere Figarova svatba Wolfganga Amadeusa Mozarta, samospev Non t’amo piu italijanskega skladatelja z začetka 20. stoletja in očarljivo impresionistično delo Nuit d’Etoiles Claudea Debussyja. Rebeka Pregelj je s svojim nastopom koncertu dodala ščepec lirične lepote in se poslušalcev dotaknila z doživeto odpetimi pesmimi.

O dogodku: Društvo Autoktona štiri leta zapored skrbi za kreativno urbano regeneracijo opuščenih zgodovinskih zgradb v Gorici. V teh zgradbah priredi posebne dogodke, ki so medijsko odmevni in pritegnejo pozornost širše publike. V tem letu so se odločili, da bodo obudili tako imenovano hišo glasbe. V palači De Grazia je vrsto let svoje poslanstvo uresničevala glasbena šola Accademia musicale Città di Gorizia, šola pa je pred časom prenehala delovati, zato so organizatorji povabili k sodelovanju lokalne glasbene šole.

A1 A2

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)