Eva Slokar Šfiligoj

Eva SlokarEva Slokar Šfiligoj je prve korake v svet kitarske igre opravila pod mentorstvom pedagoga Silvana Šuligoja, nadaljevala pa pri Italu Kalčini, ki jo je tudi navdušil za nadaljnje izobraževanje na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani. Na srednji stopnji in prvi dve leti na Akademiji za glasbo v Ljubljano je kitarsko znanje razvijala pod mentorstvom profesorja Andreja Grafenauerja, zadnji dve leti pa delala s profesorico Katjo Porovne Silič in pod njenim mentorstvom tudi diplomirala.

Eva je pred leti nabirala koncertantske izkušnje v komornih zasedbah, v sodelovanju s pevko Rosano Peršolja in harmonikarjem Andrejem Plesničarjem je posnela tudi zgoščenko z ljudsko tematiko.

Poleg dolgoletnega pedagoškega dela v glasbenih šolah, se Eva posveča tudi drugim generacijam. Na Ljudski univerzi poučuje Glasbeno izražanje v programu Poklicni tečaj – pomočnik vzgojitelja, na Univerzi za tretje življensko obdobje Nova Gorica pa vodi dve skupini kitarskih navdušencev, da si z glasom in strunami popestrijo dneve tretjega življenskega obdobja. Prav iz Unitri-ja je izšla skupina kitaristk Sanje s kitaro, ki deluje pod Evinim mentorstvom v Kulturnem društvu Sanje.

(Skupno 295 obiskov, današnjih obiskov 1)